Godišnji izvještaj i Komentar Koalicije NVO za praćenje pregovora u okviru poglavlja 23

Institut alternativa je član koalicije 16 nevladinih organizacija za praćenje toka pregovora u okviru poglavlja 23 – Pravosuđe i temeljna prava. Cilj djelovanja Koalicije je doprinos praćenju oblasti pravosuđa, borbe protiv korupcije, temeljnih prava, kao i saradnje državnih organa sa organizacijama civilnog društva, na osnovu analize realizovanih mjera u procesu pregovora i definisanja preporuka za unapređenje stanja u ovim oblastima.

U okviru rada Koalicije, Institut alternativa prati sledeće oblasti: rad Skupštine, slobodan pristup informacijama, javne nabavke, javno-privatna partnerstva i koncesije, javne finansije, prava građanstva Evropske unije. Kourednici smo poglavlja „Borba protiv korupcije“ za izvještaje koje Koalicija objavlje.

Koalicija je do sada objavila polugodišnji i godišnji izvještaj o praćenju pregovora u okviru poglavlja 23.

Godišnji izvještaj možete možete preuzeti ovdje

Koalicija je takođe pripremila zajednički Komentar na prvi objavljeni Izvještaj o realizaciji mjera iz Akcionog plana za oblast pravne tekovine Evropske unije – Pravosuđe i temeljna prava.

Komentar prvog izvještaja o realizaciji mjera iz AP za poglavlje 23 koji je objavljen 4. februara 2014. godine možete preuzeti ovdje.

Najavljujemo da će u aprilu 2014. Koalicija objaviti i drugi polugodišnji Izvještaj o stanju u oblasti reforme pravosuđa i ljudskih prava za period oktobar 2013 – april 2014, a čije preporuke će biti usmjerene i na unaprjeđenje sadržaja samog akcionog plana posebno kada je u pitanju definisanje mjerljivih pokazatelja uspjeha u oblasti reforme pravosuđa, borbe protiv korupcije, ljudskih prava i saradnje sa organizacijama civilnog društva.

Povezane vijesti:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *