Pozitivan rezultat revizije projekta Instituta alternativa

Publikacija nastala u okviru projekta "Izazovi razvoja kombinovane socijalne politike u Crnoj Gori"Vlada je na posljednjoj sjednici verifikovala Izvještaj Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću o utrošku sredstava dodijeljenih na osnovu Odluke o raspodjeli dijela prihoda od igara na sreću za 2011. godinu organizacijama koje su bile predmet revizije.

Izabrano revizorsko društvo izvršilo je programski i finansijski monitoring svih planova i programa za čiju realizaciju je odobren iznos sredstava veći od 30.000 eura (ukupno 11 organizacija). Takođe, pomenuta revizija i monitoring obuhvatila je i 18 organizacija, odnosno njihovih planova i programa za čiju realizaciju je odobren iznos sredstava manji od 30.000 eura.

Među projektima koji su kontrolisani, bio je i projekat Instituta alternativa pod nazivom “Izazovi razvoja kombinovane socijalne politke”, čiji je budžet bio €11,350.00. Revizija je pokazala da je naš projekat sproveden “u skladu sa ugovorom koji je potpisan između organizacije i Komisije i sva sredstva su utrošena u skladu sa ugovorenim obavezama, zakonom i predviđenim budžetom”.

Institut alternativa član koalicije “Saradnjom do cilja”, samoregulatornog tijela za NVO, i pružio je punu informaciju o svom finansijskom poslovanju u skladu sa Kodeksom djelovanja NVO čiji je potpisnik. Svi naši finansijski izvještaji su dostupni na našem sajtu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *