Održana konferencija za medije Koalicije za praćenje pregovora u poglavlju 23

Danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen drugi polugodišnji Izvještaj Koalicije NVO za praćenje pregovora sa EU u okviru pregovaračkog poglavlja 23 – Pravosuđe i temeljna prava – o stanju u oblasti reforme pravosuđa i ljudskih prava u Crnoj Gori (u periodu od 01.10.2013. do 10.04.2014.godine).

Na press-u su govorili:

Andrea Božić, pravnica Akcije za ljudska prava (HRA), koja je predstavila poglavlje Izvještaja koje se odnosi na reformu pravosuđa.
Dina Bajramspahić, istraživačica javnih politika Instituta alternativa (IA), koja je predstavila poglavlje Izvještaja koje se odnosi na suzbijanje korupcije (Dinino izlaganje možete preuzeti ovdje)
Milan Šaranović, generalni direkor Centra za antidiskriminaciju EKVISTA, koji je govorio o stanju ljudskih prava u Crnoj Gori što je treći segment Izvještaja Koalicije.
Ana Novaković, izvršna direktorica Centra za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) koja je predstavila završno poglavlje Izvještaja posvećeno razvoju civilnog društva u Crnoj Gori i saradnji NVO sa Vladom.

Zajedničko saopštenje za medije Koalicije o najvažnijim nalazima izvještaja iz sva četiri poglavlja možete preuzeti ovdje.

Povezane vijesti:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *