Najava konferencije “Promocija integriteta policije na Zapadnom Balkanu”

Regionalna mreža organizacija civilnog društva POINTPULSE organizuje u četvrtak, 10.12.2015. godine, konferenciju Promocija integriteta policije na Zapadnom Balkanu. Mesto održavanja konferencije je hotel Zira (Ruzveltova 35, Beograd), a početak je zakazan za 9:00h.

Cilj konferencije je da se kroz dijalog sa glavnim akterima reforme policije u regionu utvrde mogućnosti za jačanje unutrašnje kontrole policije i razvoj koncepta policije u zajednici. Time želimo da podržimo izgradnju konsenzusa u regionu za realizaciju najvažnijih mjera budućeg razvoja policije čiji je konačan cilj: policajac sa integritetom i veća bezbednost građana.

Konferencija je zajednička inicijativa regionalne mreže organizacija civilnog društva POINTPULS i Misije OEBS u Srbiji. Konferencijom „Promocija integriteta policije na Zapadnom Balkanu“ završava se prva godinu u realizaciji projekta „Puls integriteta i poverenja u policiju na zapadnom Balkanu“ koji podržava Evropska unija kroz regionalni program „Podsticanje civilnog društva“.

Aktivnosti u okviru projekta možete i da pratite na internet prezentaciji www.pointpulse.net ili putem tvitera naloga @POINTPULSEnet kao i haštegova #BalkanCops i #POINTPULSE.

Više informacija o konferenciji, programu i učesnicima možete pogledati ovdje.

Mrežu POINTPULS čini pet organizacija civilnog društva iz regiona – Beogradski centar za bezbednosnu politiku (Beograd), Institut alternativa (Podgorica), Centar za sigurnosne studije (Sarajevo), Kosovski centar za bezbednosne studije (Priština) i BIRN Srbija, okupljenih radi nadgledanja borbe protiv korupcije u policijama na Zapadnom Balkanu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *