Najava događaja – Konferencija “Protiv korupcije: za rast Crne Gore!”

Institut alternativa, u sklopu projekta “Upravljanje za rast Crne Gore: Od nas zavisi!”, uz finansijsku podršku Savjeta za regionalnu saradnju u okviru primjene Razvojne strategije Jugoistočna Evropa 2020, organizuje konferenciju “Protiv korupcije – za rast Crne Gore!”, koja će se održati 15. decembra u hotelu Podgorica.

Cilj projekta je da doprinese promociji Razvojne strategije “Jugoistočna Evropa 2020″, odnosno njenog horizontalnog stuba “Upravljanje usmjereno na rast”, koji se odnosi na pitanja borbe protiv korupcije, reforme pravosuđa i dobrog upravljanja.

Na događaju će biti riječi o:

– regionalnim prioritetima u borbi protiv korupcije;
– radu Specijalnog tužilaštva i razmjeni podataka između institucija ključnih za borbu protiv korupcije u Crnoj Gori i u regionu;
– važnosti profesionalnog udruživanja i razvoja sudija i tužilaca za borbu protiv korupcije;
– važnosti kontrole javne potrošnje.

Agendu konferencije možete pogledati ovdje.

Na sljedećem linku možete pogledati i video animaciju o Upravljanju usmjerenom na rast, koju smo pripremili u okviru projekta: https://www.youtube.com/watch?v=da1yyzcEPYM

Više informacija o prethodnim događajima možete naći na sljedećim linkovima:

Korisnik javnih usluga u fokusu
Budno oko civilnog društva za napredak regiona

Panel diskusija je organizovana u sklopu projekta “Upravljanje za rast Crne Gore: Od nas zavisi!” koji Institut alternativa sprovodi uz podršku Savjeta za regionalnu saradnju u okviru primjene Razvojne strategije “Jugoistočna Evropa 2020″. Mišljenja i stavovi iskazani u toku događaja ne odražavaju stavove Savjeta za regionalnu saradnju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *