Završen projekat “You4EU – Učešće građana 2.0”

Institut alternativa  je u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom (Srbija), Access Info Europe (Španija), Gong (Hrvatska) i PiNA (Slovenija) realizovao projekat “YOU4EU – Učešće građana 2.0” od 1. septembra 2018. do 29. februara 2020. godine uz podršku Evropske unije kroz program Evropa za građane i građanke.

Projekat je doprinio unapređenju učešća građana u procesu kreiranja i sprovođenja javnih politika u zemljama članicama Evropske unije, kao i zemljama u procesu pristupanja, kroz jačanje razumijevanja građana o njihovoj ulozi i uticaju koji mogu imati u procesu razvijanja javnih politika.

Projekat je takođe osnažio diskusiju o različitim modelima građanske participacije, posebno digitalnog građanskog učešća, u ključnim nacionalnim i EU razvojnim politikama, kao i obogatio razmjenu iskustava između EU država članica i država u procesu pristupanja o značajnim EU politikama, procesu pristupanja EU, kao i borbi protiv evroskepticizma.

U projektnim aktivnostima je učestvovalo 1.066 građana, dok su informacije o projektu stigle do 556.000 građana zahvaljujući društvenim mrežama, portalima, YouTube platformi i promotivnim materijalima.

Više informacija o svim realizovanim aktivnostima možete pronaći ovdje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *