Uspješno završena obuka studenata politikologije

U posljednjih mjesec dana, pet studenata sa Fakulteta političkih nauka prošlo je intenzivnu obuku u Institutu alternativa u okviru projekta “Aktivni studenti za održivi razvoj“ koji sprovodimo sa Centrom za građansko obrazovanje

U periodu od 22. februara do 22. marta, pet studenata sa Fakulteta političkih nauka imalo je priliku da prođe obuku u okviru programskih oblasti kojima se Institut alternativa bavi. Obuci je prethodila radionica na kojoj su se stažisti upoznali sa osnovnim pojmovima i ciklusom javnih politika, sa posebnim fokusom na monitoring i evaluaciju koji u Crnoj Gori često izostaju, kao i sa finansijskim aspektom javnih politika.

Stažisti su radili pod mentorstvom naših istraživačica i istraživača, pri čemu su se bavili temama koje pokrivaju naše programske oblasti: reformom javne uprave, parlamentarnim nadzorom u oblasti bezbjednosti, javnim nabavkama na lokalnom nivou, kao i finansiranjem lokalnih samouprava.

Cilj projekta je unapređenje vještina studenata završnih godina Fakulteta političkih nauka, kroz jačanje kapaciteta i saradnje između obrazovnih institucija i istraživačkih centara.

Projekat „Aktivni studenti za održivi razvoj“ finansira Evropska unija posredstvom Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU) Ministarstva finansija, u okviru programa „Transfer znanja između sektora visokog obrazovanja, nauke i industrije.“

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *