Uručene diplome polaznicima II generacije Škole javnih politika

U hotelu Podgorica večeras su svečano uručene diplome polaznicima II generacije Škole javnih politika, koju organizuje Institut alternativa (IA) u saradnji sa Centrom za monitoring i istraživanje (CeMI), a uz podršku Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću. Polaznicima koji su uspješno završili program Škole diplome su uručili Stevo Muk, predsjednik Upravnog odbora Instituta alternativa i Dina Bajramspahić, koordinatorka Škole javnih politika.

Cilj Škole jeste da doprinese kvalitetnom razvoju javnih politika u Crnoj Gori kroz osnaživanje kapaciteta zainteresovanih strana za razvoj javnih politika, kao i podizanje stepena razumijevanja razvoja javnih politika među ključnim akterima. Osim toga, Škola pruža priliku za unapređenje komunikacije i saradnje među učesnicima iz različitih sektora, institucija i organizacija.

II generaciju Škole javnih politika uspješno je završilo 30 polaznika iz čitave Crne Gore, među kojima je najveći broj onih koju su zaposleni u organima državne uprave, i manji broj zaposlenih u lokalnoj samoupravi, sindikalnim organizacijama, medijima, aktivisti nevladinog sektora, kao i najbolji studenti osnovnih i postdiplomskih studija. Tokom višemjesečne obuke, oni su imali priliku da se upoznaju sa svim ključnim aspektima procesa kreiranja, analize, sprovođenja i monitoringa javnih politika. Govorilo se i o sektorskim politikama, ulozi think tank organizacija u kreiranju javnih politika, kao i o ulozi državnih i nedržavnih aktera u kreiranju politika na nivou EU.

Škola se realizuje kroz 5 modula koji se sastoje od serije predavanja sa praktičnim radom. Predavači u Školi su univerzitetski profesori, predstavnici državnih institucija i nezavisnih istraživačkih centara i stručnjaci iz oblasti javnih politika iz zemlje i regiona.

Konkurs za polaznike III generacije Škole javnih politika biće raspisan u februaru 2014. godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *