Trening o zapošljavanju i selekciji u organima državne uprave

Milena Janketić, saradnica na projektima u Institutu alternativa je u srijedu, 10. jula, u svojstvu posmatračice prisustvovala treningu na temu: “Zapošljavanje i selekcija”, održanom u prostorijama ReSPA (Regional School of Public Administration).

Trening je organizovan od strane mađarske konsultantske kompanije AAM Consulting, sa ciljem da se izgrade institucionalni kapaciteti Uprave za kadrove za sprovođenje novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

Institut alternativa prati sprovođenje novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima, od 1.1.2013, u sklopu projekta: “Zapošljavanje i napredovanje u državnim organima”. Smatramo da su obuke službenika Uprave za kadrove na temu zapošljavanja i selekcije kandidata važne za efikasnije sprovođenje novog zakona koji bi trebalo da omogući zapošljavanje i napredovanje po sistemu zasluga u organima državne uprave.

Edukacioni trening je vodila Anne Randvali, diplomirana psihološkinja sa masterom iz oblasti organizacionog ponašanja. Zaposlenima iz raznih sektora Uprave za kadrove omogućeno je da kroz praktične vježbe (intervjuisanje, definisanje kriterijuma za regrutaciju) nauče kako efikasnije pristupiti selekciji kandidata prijavljenih za rad u državnoj upravi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *