Trening: Monitoring i evaluacija politika u poglavlju 23

Naši istraživači, Dina Bajramspahić i Marko Sošić, učestvovali su na treningu za monitoring i evaluaciju politika u poglavlju 23 i predstavili iskustva učešća crnogorskog civilnog sektora u procesu pristupnih pregovora na seminaru održanom u Bitolju.

Od 31. oktobra do 2. novembra u okviru projekta “Mreža 23” koji vodi Institut za evropske politike iz Skoplja, održan je trening “Montoring i evaluacija politika u okviru poglavlja 23”.

Cilj projekta je da da doprinos snažnijem učešću civilnog društva u praćenju stanja u oblastima koje obuhvata poglavlje 23 u Makedoniji.

Projekat se sprovodi u partnerstvu sa makedonskim Helsinškim komitetom za ljudska prava i Centrom za upravljanje promjenama uz podršku EU.

Osim Instituta alternativa, saradnici iz regiona na projektu su Centar za evropske politike iz Beograda i Fondacija evropski institut iz Sofije.

Predstavnici IA su govorili na posebnom panelu posvećenom objašnjenju toka procesa pregovora i mogućnostima za NVO da učestvuju. Dina je predstavila rad crnogorske Koalicije za praćenje pregovora u poglavlju 23, a Marko se osvrnuo na učešće pojedinaca, predstavnika NVO u radu radnih grupa za praćenje pregovora.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *