Stevo Muk u emisiji “Načisto” TV Vijesti

Pogledajte snimak emisije “Načisto” kod Petra Komnenića, na TV Vijesti, u kojoj je gost bio Stevo Muk, predsjednik Upravnog odbora Instituta alterantiva. Tema o kojima se govorilo jesu glavne primjedbe Evropske komisije objavljenje  u non paper-u, a koje se tiču poglavlja 23 i 24,u, sa fokusom na pravosuđe.

Gosti emisije koja je emitovana 21. novembra 2019. godine, bili su i Ana Perović Vojinović, članica Sudskog savjeta, Ranko Krivokapić, poslanik SDP-a, i Velimir Rakočević, član Tužilačkog savjeta.

Muk smatra da se u radnom dokumentu Evropske komisije o stanju u poglavljima 23 i 24 nalaze gotovo sliče ili iste ocjene kao i u prethodnim izvještajima Evropske komisije, dodajući da sada te ocjene jasnijim rječnikom na nekim mjestima direktno ukazuju i na neka nova pitanja i izazove koja su se pojavila kao problematična.  “Meni se čini da sve ono što su nevladine organizacije, odnosno, kritički orijentisani dio nevldinih organizacija i javnosti govorio unazad šest mjeseci ili godinu dana, ljudi u Evropskoj komisiji prepoznali i zapisali u ovom dokumentu”, poručio je Muk.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *