Skupštinska rasprava o finansiranju NVO

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet započeo je konsultativnu raspravu (saslušanje) na temu: „Primjena Zakona o nevladinim organizacijama u dijelu finansiranja“. Cilj rasprave je bio detaljno sagledavanje pitanje finansiranja nevladinih organizacija i davanje prijedloga o načinu unapređivanja sistema finansiranja NVO.

Na sjednici je, po pozivu, učešće uzeo i predsjednik Upravnog odbora Instituta alternativa, Stevo Muk. Sjednici su prisustvovali i predstavnici Komisije za raspodjelu prihoda od igara na sreću, Savjeta za saradnju Vlade Crne Gore sa nevladinim organizacijama, Centra za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO), koalicije NVO „Saradnjom do cilja“, NVO “PK Visokogorci“i NVO „Građanska alijansa“.

Dogovoreno je da, nakon rasprave, članovi Odbora, u nastavku sjednice, utvrde zaključke povodom održane konsultativne rasprave (saslušanja). Termin za nastavak 30. śednice Odbora, biće utvrđen naknadno.

Ovdje možete preuzeti dokument koji smo, kao prilog konsultativnom saslušanju, predali članovima Odbora za ekonomiju, finansije i budžet.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *