Skupština Koalicije ”Saradnjom do cilja”

Predsjednik Upravnog odbora Instituta alternativa Stevo Muk danas je učestvovao u radu Skupštine Koalicije nevladinih organizacija “Saradnjom do cilja“. Tokom diskusije Muk je dao predloge za intenzivniju komunikaciju unutar Koalicije, obnovu i širenje članstva Koalicije, efikasnije funkcionisanje organa Koalicije, modela prikupljanja potrebnih sredstava za redovno funkcionisanje Koalicije.

Tokom diskusije ukazao je na potrebu da se u narednom periodu pažljivo analiziraju dometi primjene Zakona o NVO u pogledu finansiranja projekata nevladinih organizacija u decentralizovanom sistemu ( preko konkursa ministarstava) tokom 2018. godine.

U diskusiji je naglašeno da je Koalicija u 2018. godini uspjela da javnim pritiskom obezbijedi da Vlada Crne Gore, u skladu sa Zakonom o nevladinim organizacijama raspiše konkurs za sufinansiranje projekata podržanih od Evropske unije, a na osnovu kojeg je već donijeta djelimična odluka o finansiranju jednog broja projekata NVO.

Koalicija nevladinih organizacija ”Saradnjom do cilja“ od 2006. godine djeluje kao najbrojnija koalicija nevladinih organizacija u Crnoj Gori, a sa ciljem unapređenja pravnog, političkog i finansijskog okvira za rad nevladinih organizacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *