Škola javnih politika za mlade lidere – Prijavite se!

INSTITUT ALTERNATIVA

u saradnji sa Centrom za monitoring (CEMI) raspisuje

KONKURS ZA POLAZNIKE I GENERACIJE

ŠKOLE JAVNIH POLITIKA

ZA MLADE LIDERE

Cilj škole je da polaznicima pruži teorijska i praktična znanja o javnim politikama, njihovom kreiranju i unapređivanju. Kroz program Škole ćete biti u prilici da bolje razumijete koncept javnih politika, aktere i procese u sistemu kreiranja javnih politika.

Škola će vam pomoći da kvalitetno istražujete i analizirate javne politike, planirate i sprovodite istraživanja, pišete analitički tekst/predlog praktične politike, da formulišete preporuke za donosioce odluka i komunicirate/zastupate zaključke i preporuke.

Školu čine 4 modula, u ukupnom trajanju od 4 mjeseca. Predavači u školi su univerzitetski profesori, predstavnici državnih institucija i nezavisnih istraživačkih centara i stručnjaci za javne politike iz zemlje i regiona.

Prva generacija škole predviđa 30 polaznika. Zainteresovani kandidati mogu podnijeti prijavu sa kraćom biografijom na e-mail adresu: info@institut-alternativa.org najkasnije do 20. februara 2012.

Prednost će imati: aktivni profesionalci u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi, sindikatima, nevladinim organizacijama, političkim partijama, medijima, kao i najbolji studenti završne godine specijalističkih i poslijediplomskih studija fakulteta društvenih nauka.

Projekat je podržala Komisija za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću

Više informacija o Školi javnih poltika i samom projektu možete pronaći ovdje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *