SELDI Mreža: Poziv za dodjelu malih grantova

NVO Centri Civilnih Inicijativa (CCI), SELDI partner iz Bosne i Hercegovine, objavio je Poziv za dodjelu malih grantova u oblasti borbe protiv korupcije, za organizacije civilnog društva (OCD) iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Srbije i Turske.

Poziv je objavljen u okviru projekta “Civilno društvo za dobro upravljanje i antikorupciju u Jugoistočnoj Evropi – izgradnja kapaciteta za monitoring, zastupanje i podizanje svijesti”, koji sprovodi SELDI Mreža čiji je Institut alternativa član, a uz finanijsku podršku Evropske unije.

Cilj ovog Poziva je pružanje podrške lokalnim OCD u sprovođenju EU i regionalnih antikorupcijskih politika i programa u navedenim zemljama, a u skladu sa problemima identifikovanim u regionalnom izvještaju “Procjena korupcije i skrivene ekonomije u Jugoistočnoj Evropi“,  Sistemom za praćenje korupcije (CMS Metodologijom) i SELDI Strategijom Civilnog društva za dobro upravljanje i borbu protiv korupcije u Jugoistočnoj Evropi 2020.

Specifični ciljevi ovog Poziva su: podsticanje učešća korisnika Programa u regionalnim mrežama, jačanje njihovih analitičkih i zagovaračkih kapaciteta usmjerenih na uspostavljanje efikasnijih mjera za borbu protiv korupcije i zarobljenosti država, te da nastupaju kao prepoznatljivi i kredibilni agenti promjene.

U okviru Poziva za dodjelu malih grantova, biće dodijeljeno ukupno 60.000 eura, za projekte vrijednosti od  5.000 do  12.000 eura. 

Kratak pregled projektne ideje (Concept note) na engleskom jeziku, treba poslati najkasnije do 4. marta 2019. godine do 16h, na e-mail adresu: seldigrants@ccibh.org.

Sva pitanja u vezi sa Pozivom za dodjelu malih grantova treba poslati na e-mail adresu seldigrants@ccibh.org, najkasnije do 11. februara 2019. godine.

Dokumentaciju potrebnu za apliciranje, detaljne uslove prijavljivanja na Poziv i dodatne informacije možete preuzeti na linku ispod.

Aplikacioni paket i informacije

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *