Sastanak sa potpredsjednikom Vlade i ministrom pravde

Danas je održan sastanak između potpredsjednika Vlade i ministra pravde Duška Markovića i predstavnika nevladinih organizacija, Instituta alternativa, Centra za građansko obrazovanje, Centra za istraživanja i monitoring, Evropskog pokreta u Crnoj Gori, Akcije za ljudska prava, Centra za demokratiju i ljudska prava, 4Life-a, Građanske alijanse, Helsinškog komiteta za ljudska prava.

Potpredsjednik Marković je upoznao sagovornike sa aktivnostima koje će biti u vrhu prioriteta agende Ministarstva pravde u narednoj godini, te sa prioritetima kad je riječ o evropskoj agendi Crne Gore poput izrade akcionih planova za poglavlja 23 i 24. On je pozvao nevladine organizacije da daju svoj doprinos izradi ovih dokumenata kroz ekspertske analize, sugestije i učešće na rapravama koje se u ove svrhe organizuju.

Predsjednik Upravnog odbora IA, Stevo Muk, je iznio mišljenje o načinu na koji se može unaprijediti saradnja između Ministarstva i organizacija civilnog društva i naveo ključne projekte na kojima će Institut alternativa raditi u narednom periodu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *