Rezultati Konkursa „Javna preduzeća pod nadzorom civilnog društva”

Institut alternativa će podržati pet organizacija civilnog društva kako bi sproveli projekte i inicijative kojima će doprinijeti unapređenju okruženja za kontrolu javnih preduzeća

Kroz projekat “Civilno društvo za zdrava, djelotvorna, održiva i transparentna javna preduzeća (BEST SOEs)”, Institut alternativa ima za cilj da doprinese borbi protiv korupcije efikasnim nadzorom nad javnim preduzećima u Crnoj Gori.

U ostvarenju našeg cilja, da povećamo nivo djelotvornog nadzora civilnog društva nad javnim preduzećima, pomoći će nam pet organizacija čiji su projekti ocijenjeni kao najbolji.

Evaluaciona komisija je, kao najbolje, ocijenila sljedeće projekte:

  • “Za veću transparentnost rada javnih medijskih preduzeća (servisa)”, NVO Pro Nen;
  • “Transparentan i odgovoran elektroenergetski sistem u Crnoj Gori“, BIRN Crna Gora;
  • “Za dobro Ulcinja”, NVO Punta Institut;
  • “Javna preduzeća za nejavnu upotrebu”, Centar za građanske slobode CEGAS;
  • “Partnerstvom za održivost i veću odgovornost javnih preduzeća”, Centar za ekonomske i evropske studije CEES.

Zahvaljujući podršci Delegacije EU u Crnoj Gori, ovim organizacijama će biti dodijeljena sredstva u ukupnom iznosu od 24.923,52 eura.

Zahvaljujemo se svim organizacijama koje su se prijavile na Konkurs i želimo da pohvalimo pristigle projektne ideje koje, zbog ograničenih budžetskih sredstava, ovog puta nismo mogli podržati.

Podrška projektima organizacija civilnog društva (OCD) u Crnoj Gori realizuje se u okviru projekta “Civilno društvo za zdrava, djelotvorna, održiva i transparentna javna preduzeća (BEST SOEs)”, koji je finansijski podržan od strane Evropske unije, uz kofinansiranje Ministarstva javne uprave. Više informacija na https://javnapreduzeca.mojnovac.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *