Radionica za istraživački tim WeBER 3.0 projekta

Šest partnerskih organizacija u okviru projekta „Pokretači civilnog društva za reformisanu javnu upravu (WeBER 3.0)“ okupilo se 18. i 19. septembra u Petrovcu da radi na unapređenju praćenja reforme javnih uprava na Zapadnom Balkanu.

Ovaj događaj okupio je 11 učesnika, predstavnike i predstavnice Think for Europe mreže (Institut za evropske politike – Skoplje, Institut za demokratiju i medijaciju – Tirana, Grupa za pravne i političke studije – GPPS Priština, Vanjskopolitička inicijativa – VPI Sarajevo, Institut alternativa – Podgorica), uz Centar za evropske politike (CEP) koji je vodeća organizacija u implementaciji ovog projekta.

Učesnici i učesnice su dva dana radili na reviziji metodologije i smjernicama za rješavanje lokalnih pitanja reforme javne uprave u sektorskim politikama. Jesper Johnson, predstavnik glavnog međunarodnog partnera WeBER 3.0 projekta, SIGMA/OECD, predstavio je revidirane principe i metodologiju za praćenje reforme javne uprave.

WeBER 3.0 projekat za glavni cilj ima da dodatno osnaži organizacije civilnog društva da doprinesu transparentnijoj, otvorenijoj, odgovornijoj administraciji koja će biti fokusirana na građane, a time i administraciji koja je usklađenija sa EU u regionu Zapadnog Balkana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *