Radionica u Hertie školi upravljanja

Istraživači u Institutu alternativa, Marko Sošić i Jovana Marović, učestvovali su na dvodnevnom treningu u organizaciji Hertie škole upravljanja iz Berlina (Hertie School of Governance). Radionica je održana u okviru Regionalnog programa za promociju istraživanja na Zapadnom Balkanu (RRPP), odnosno projekta „Evaluacija javnih politika i revizija svrsishodnosti – na istom ili paralelnom koloseku“, 9. i 10. februara 2015. godine.

Radionicu je osmislio stručni tim Hertie škole u sklopu akademskog mentorstva na ovom projektu. Osim predstavnika Instituta alternativa učestovali su i predstavnici druge dvije članice TEN mreže: Centra za evropske politike (CEP) iz Beograda, kao i Instituta za evropske politike (EPI) iz Skoplja. Učesnici su radili na unapređenju kvalitativne metodologije istraživanja, kao i na obuci za uvođenje kvantitativnih istraživačkih tehnika za prikupljanje podataka i dopunu istraživanja.

Više o istraživačkom projektu „Evaluacija javnih politika i revizija svrsishodnosti – na istom ili paralelnom koloseku”, kao i TEN mreži možete naći na sledećim linkovima:

http://www.rrpp-westernbalkans.net/en/News/Performance-Audit-and-Policy-Evaluation–On-the-Same-or-Parallel-Tracks-.html

http://ten.europeanpolicy.org/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *