Radionica o modelu faznog pristupanja EU

Dvodnevna radionica koja je okupila partnere iz regiona i Brisela održana je prošle nedjelje u Beogradu u organizaciji Centra za evropske politike (CEP).

Predstavnice Instituta alternativa, Milena Muk i Dragana Jaćimović su učestvovale u dvodnevnoj radionici čija je svrha bila diskusija o dokumentima proizvedenim u okviru inicijative o daljem razvoju modela faznog pristupanja EU.

Glavni cilj radionice bio je da se dalje razvije model faznog pristupanja razmatrajući perspektive svih projektnih partnera. U tu svrhu predstavljeni su nacrti nacionalnih papira o primjeni modela u svakoj od zemalja Zapadnog Balkana, o kojima je diskutovano na radionici.

Radionica je dodatno omogućila stručnjacima da se lično upoznaju, prezentuju svoje ideje i diskutuju o različitim temama, u namjeri da se nacionalni papiri dodatno unaprijede. Tokom posebnih sesija obrađene su teme od posebnog interesa za sve zemlje regiona.

Ovu inicijativu Institut alternativa implementira zajedno sa Centrom za evropske politike (CEP) iz Beograda, Centrom za studije evropske politike iz Brisela (CEPS), Vanjskopolitičkom inicijativom iz Sarajeva, Institutom za evropsku politiku (EPI) iz Skoplju uz podršku Fondacije za otvoreno društvo (OSF).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *