Radionica: Gdje ide moj novac

Institut alternativa (IA) organizuje radionicu ”Gdje ide moj novac” kako bismo predstavnike NVO sektora i medija upoznali sa načinom funkcionisanja portala i dali uputstva za lako pretraživanje našeg nadograđenog portala ”Moj novac”.

Cilj predstavljanja portala budućim korisnicima je bolje razumijevanje budžeta i njegova veća dostupnost na način što se budžetskim informacijama može pristupiti putem jednog klika. Vizuelizacija budžeta omogućava jednostavnu provjeru kako je država prikupljala a kako trošila novac kao i pristup budžetima institucija prema godinama i programima. Putem portala se može pristupiti i kapitalnim projektima koristeći interaktivnu mapu Crne Gore koja sadrži pregled kapitalnih projekata i informacije o svakom pojedinačnom projektu. S tim u vezi, pokazaćemo na praktičnim primjerima kako se ovi podaci mogu pronaći na portalu.

Na radionici će govoriti:

Dina Bajramspahić, koordinatorka projekta
Nikoleta Pavićević, projektna asistentkinja

Radionica će biti održana u četvrtak, 27. juna, u hotelu ‘’Podgorica’’, sa početkom u 11h. Aktivnost se sprovodi u okviru projekta ‘’Money Watch: Civilno društvo, čuvar budžeta’’, koji sprovodimo u saradnji sa Insitututom za javne finansije i NVO Novi horizont, uz podršku Evropske unije i kofinansiranje Ministarstva javne uprave.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *