Predstavnica IA učestvovala na sedmoj POINT konferenciji

Ana Đurnić, naša istraživačica javnih politika, učestvovala je na sedmoj POINT konferenciji o političkoj odgovornosti i novim tehnologijama, koja je održana od 17. do 19. maja u Sarajevu.
Specifične teme i oblasti POINT 7.0 konferencije u kontekstu korišćenja novih tehologija bile su monitoring odgovornosti vlasti, otvoreni podaci, uspjeh projekata civilnog društva koji koriste nove tehnologije, upotreba tehnologije u zagovaranju, monitoring različitih nivoa vlasti i brojne druge teme.

Medijska pismenost i „lažne vijesti“, kao i načini na koji čitaoci mogu uticati na razvoj novinarstva u digitalnom dobu bile su glavne teme konferencije.
Konferencija je okupila predstavnike organizacija civilnog društva i aktiviste iz regiona istočne i jugoistočne Evrope, ali i cijelog svijeta koji se bave upotrebom novih tehnologija u zagovaranju odgovornog i transparentnog društva.

POINT 7.0 konferenciju organizovala je Regionalna mreža ActionSEE, koju čine organizacije Zašto ne? iz Bosne i Hercegovine, Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) iz Srbije, Metamorphosis fondacija iz Makedonije i Centar za demokratsku tranziciju (CDT) iz Crne Gore.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *