Predstavnica IA učestvovala na konferenciji ReSPA

Milena Milošević, naša istraživačica javnih politika, učestvovala je na sedmoj godišnjoj konferenciji Regionalne škole za javnu upravu, ReSPA.

Kako postići efikasniju izradu, implementaciju i evaluaciju javnih politika, bile su glavne teme ovogodišnje konferencije, koja je održana 18. i 19. aprila.

Na konferenciji je govorilo dvadesetak eksperata iz regiona i inostranstva, a među malobrojnim učesnicima iz sfere civilnog društva, jedini predstavnik nevladinog sektora iz Crne Gore bio je Institut alternativa.

“Tema ovogodišnje konferencije odabrana je zbog toga što je izrada javnih politika jedna od fundamentalnih faza u ciklusu javnih politika, i zbog izražene potrebe da se izrada politka unaprijedi u svim njenim etapama“, saopštili su organizatori.

Govornici i učesnici konferencije su se, između ostalog, osvrnuli i na moguće pravce većeg uključivanja organizacija civilnog društva u izradu, implementaciju i evaluaciju javnih politika, čemu IA teži od svog osnivanja 2007. godine.

ReSPA je međunarodna organizacija, sa sjedištem u Danilovgradu, osnovana sa ciljem da unaprijedi regionalnu saradnju u oblast javne uprave među zemljama Zapadnog Balkana.

Inicijativa za njenim formiranjem nastala je 2003. godine u Solunu, na zajedničkom samitu Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *