Predsjednik Skupštine pozdravio nastavak saradnje sa Institutom alternativa

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa predstavnicima Instituta alternativa – Stevom Mukom, predsjednikom Upravnog odbora, Milenom Muk, istraživačicom javnih politika i Markom Sošićem, istraživačem javnih politika.

Imajući u vidu dugogodišnju saradnju između Skupštine Crne Gore i Instituta alternativa, predsjednik Bečić izrazio je očekivanje da će dobra praksa biti nastavljena i tokom novog saziva Skupštine. U otvorenom dijalogu, on se osvrnuo na brojne aktivnosti Instituta koje sprovode u okviru parlamentarnog programa i pozdravio angažman monitoringa Skupštine u dijelu njene kontrolne i nadzorne uloge.

Predstavnici Instituta upoznali su predsjednika Bečića sa trenutnim aktivnostima i izrazili zainteresovanost da kroz buduće projekte sarađuju sa Parlamentom i nadležnim skupštinskim radnim tijelima. Oni su naveli da je podrška Skupštine od izuzetnog značaja za afirmaciju nedavno pokrenutog projekata „Parlamentarni nadzor za bolje upravljanje“.

U tom kontekstu, sagovornici su iskazali spremnost za dalje unapređenje saradnje i konstatovali da je efikasan rad Parlamenta od ključnog značaja za dalji napredak Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Izvor: Skupština Crne Gore

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *