Predavanje Vladimira Pavićevića (Treći blok-čas)

U ponedjeljak, 29. aprila ove godine održan je treći blok-čas Škole javnih politika.

Čas je bio posvećen temi „Akademsko pisanje vs. Pisanje predloga praktične politike“. Interaktivnu radionicu je održao dr Vladimir Pavićević.

O temi (ključne riječi):

Argumentacija; Stil pisanja; Citiranje/navođenje; Reference; Fusnote; itd.

Dvočasno predavanje održano je u prostorijama PR Centra u Podgorici.

Projekat Škola javnih politka je podržala Komisija za raspodijelu dijela prihoda od igara na sreću a sprovodi ga Institut alternativa u saradnji sa Centrom za monitoring i istraživanje (CeMI).

 

Kratka biografija predavača:

Dr Vladimir Pavićević je diplomirao na Odjeljenju za međunarodne odnose Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu 2001. godine odbranom diplomskog rada „Građanska neposlušnost u savremenoj političkoj teoriji“. Završio je master studije na Univerzitetu u Bonu odbranom rada „Veliki kompromis: iskustva iz procesa konstituisanja Sjedinjenih Američkih Država i Evrope“, 2003. godine. Master diploma nostrifikovana je 2004. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu kao diploma magistra političkih nauka. Doktorirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu 2011. godine odbranom doktorske disertacije na temu „Koncept saglasnosti u političkoj teoriji Džona Plamenca“.

U periodu od 2004. do 2011. godine Vladimir Pavićević se usavršavao u Austriji i Sjedinjenim Američkim Državama. Do sada je objavio više radova iz političke teorije, političke filozofije i evropskih studija. Od 2011. godine je predsednik Istraživačkog foruma Evropskog pokreta u Srbiji.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *