Poziv za pohađanje Škole otvorenog budžeta

Institut alternativa raspisuje

javni poziv

za prijave pohađanja Škole otvorenog budžeta

Institut alternativa poziva aktiviste, zaposlene i volontere u civilnom društvu, uključujući sindikate i medije, da se prijave za Školu otvorenog budžeta.

Kroz „Školu otvorenog budžeta“, predstavnici nevladinih organizacija i medija će imati priliku da savladaju osnove budžetskog sistema i upravljanja javnim finansijama, kao i da steknu potrebna znanja za praćenje potrošnje javnog novca i učešće u pripremi državnog i lokalnog budžeta.

Škola će biti organizovana u tri modula:

Prvi modul (26-28. oktobar 2018. u Budvi) – Osnove budžetskog sistema

Drugi modul (9-11. novembar 2018. u Kolašinu) – Kako čitati finansijske iskaze i što možemo naučiti od organizacija u regionu u oblasti analize budžeta?

Treći modul (16-18. novembar 2018. u Podgorici) – Participativno budžetiranje i mjerenje transparentnosti budžeta 

Škola se sastoji od serije predavanja sa praktičnim radom. Predavači su renomirani stručnjaci iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Sve troškove (smještaj na bazi punog pansiona, osvježenja tokom rada, prevoz, materijali za rad) Škole pokriva organizator.

Posebno ohrabrujemo predstavnike medija da se prijave za učešće u Školi.

Zainteresovani kandidati mogu svoju prijavu poslati na info@institut-alternativa.org najkasnije do 16. oktobra 2018. do 17h. Prijava treba da se sastoji od motivacionog pisma sa razlozima interesovanja za Školu i načinom primjene naučenog u svom poslu, i kratke radne biografije.

Na isti e-mail možete poslati eventualna dodatna pitanja, a o ishodu Vaše prijave obavijestićemo Vas do 20. oktobra.

NAPOMENA: Zbog želje da privučemo što veći broj kandidata, rok za prijave je pomjeren do 22. oktobra. Ubrzo nakon tog roka, obavijestićemo uspješne kandidate i pružiti dodatne informacije.

Uspješni polaznici Škole će dobiti potvrdu o pohađanju Škole i stečenim znanjima.

Škola otvorenog budžeta se organizuje u okviru projekta “Money Watch: Civilno društvo, čuvar budžeta”, koji sprovodi Institut alternativa u partnerstvu sa Institutom za javne financije iz Zagreba i NVO Novi horizont iz Ulcinja, a finansira Evropska unija u okviru Instrumenta za civilno društvo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *