Održana konferencija Mehanizmi kontrole javnih finansija – Zajedno na istom zadatku

Institut alternativa je, uz podršku UNDP-ja u Crnoj Gori, organizovao jednodnevnu konferenciju “Mehanizmi kontrole javnih finansija – Zajedno na istom zadatku”.

Među panelistima su bili predstavnici skupštinskog Odbora za ekonomiju finansije i budžet, Državne revizorske institucije, Ministarstva finansija odnosno Sektora za centralnu harmonizaciju finansijskog upravljanja i kontrole i unutrašnje revizije u javnom sektoru, civilnog sektora, kao i gospođa Annie Demirjian, šefica Sektora za demokratsko upravljanje, UNDP regionalni centar u Bratislavi.

Cilj događaja je bio okupljanje svih aktera koji se bave kontrolom javnih finansija i razmjena mišljenja o mogućnostima koordinacije i saradnje. Pružena je prilika za sagledavanje stanja u oblasti kontrole javnih finansija, osnaživanje napora različitih aktera u oblasti kontrole javnih finansija, razmjenu iskustava i podizanje svijesti o potrebi komunikacije, saradnje i koordinacije, ali i stavljanje naglaska na ulogu organizacija civilnog društva.

Sa skupa je poslata poruka da je potrebna koordinacija i saradnja među institucijama koje se bave kontrolom budžeta kao i da doprinos civilnog sektora može da bude važan mehanizam u ovim poljima. Ubrzo će biti sastavljena i kratka publikacija koja će sadržati izlaganja panelista, izvode iz diskusije i zaključke i preporuke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *