Održan drugi Policy Forum – Izborni zakon: Kako do kompromisa?

Panel diskusija “Izborni zakon – Kako do kompromisa?“ sa posebnim osvrtom na pitanja odnosa državljanstva i biračkog prava, odnosno, autentične predstavljenosti manjina održana je 01. jula 2011. u organizaciji Instituta alternativa i Centra za monitoring.

Panelisti diskusije su bili g-din Milutin Simović (Demokratska partija socijalista), g-din Kemal Purišić (Bošnjačka stranka), g-din Vasel Sinishtaj (koalicija Albanska perspektiva), g-din Aleksandar Damjanović (Socijalistička narodna partija) i g-din Rifat Rastoder (Socijaldemokratska partija). Panel je moderirao novinar Dragoljub Duško Vuković.

Održan drugi Policy Forum – Izborni zakon: Kako do kompromisa?

Panelisti su u ime svojih političkih partija saopštili stavove u vezi sa temom koja je aktuelna i značajna kako u kontekstu usaglašavanja izbornog zakonodavstva sa Ustavom Crne Gore, tako i u odnosu na preporuke Evropske komisije za dobijanje datuma otpočinjanja pregovora o članstvu Crne Gore u EU.

Diskusiji su prisustvovati predstavnici civilnog sektora, akademske i stručne javnosti, studenti kao i predstavnici medija.

 

Najvažnije zaključke i navode možete pronaći sumirane u izvještaju na sajtu PCNEN-a, a u nastavku možete pristupiti audio zapisima sa panela:

Centralna rasprava o pitanju autentične zastupljenosti

POLICY FORUM je zajednička inicijativa Centra za monitoring i Instituta alternativa, u okviru koje će se organizovati periodični paneli na aktuelne teme društvenog života Crne Gore.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *