Održan dogovorni čas u okviru treće Škole javnih politika

Potpisivanjem Ugovora o pohađanju Škole između polaznika i Instituta alternativa započet je program Škole javnih politika – III generacija.

Dogovorni čas sa polaznicima III generacije Škole javnih politika održan je u ponedjeljak 24. marta 2014. godina u prostorijama PR Centra. Od 90 pristiglih prijava, tročlana Komisija izabrala je 20 najboljih kandidata koji će pohađati program ove godine. Predstavljajući program, ideju i dosadašnje rezultate sprovođenja ovog projekta, Školu su otvorili:

  • Stevo Muk, predsjednik Upravnog odbora Instituta alternativa (IA) i
  • Zlatko Vujović, predsjednik Upravnog odbora Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).

Na uvodnom času je bilo riječi o samom cilju realizacije Škole, kao i o planiranom načinu realizacije. Budući da formalni sistem obrazovanja u Crnoj Gori ne pruža dovoljno znanja i vještina u oblasti izučavanja javnih politika, glavni cilj Škole je da doprinese njihovom kvalitetnom razvoju kroz osnaživanje kapaciteta zainteresovanih strana o etapama i akterima ciklusa razvoja javnih politika. Osim toga, Škola pruža priliku za unapređenje komunikacije i saradnje među učesnicima iz različitih sektora, institucija i organizacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *