O represiji korupcije u javnim nabavkama sa Policijom

Postupanje Policije u predmetima koji se tiču korupcije u javnim nabavkama bila je tema prvog u nizu sastanaka o učinku represivnih institucija u borbi protiv korupcije u javnim nabavkama.

Institut alternativa (IA) je 6. novembra organizovao sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije.

Tokom zatvorenog sastanaka smo razgovarali o dosadašnjim rezultatima Uprave policije,  trenutnim kapacitetima za sprovođenje istraga, saradnji sa tužilaštvom i drugim državnim organima. Fokus razgovora bio je i na preprekama za sprovođenje efikasnih istraga u ovoj oblasti, kao i preporukama za unapređenje u tom dijelu.

Kao rezultat sastanka, IA će pripremiti pregled dosadašnjih rezultata Policije u borbi protiv korupcije u javnim nabavkama.

Sastanak je organizovan u okviru projekta “Javne nabavke pod lupom – Čuvari da čuvaju!“, koji sprovodimo uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji i Crnoj Gori, kroz MATRA program podrške. Projekat ima za cilj da osnaži i motiviše čuvare budžeta da se bore protiv korupcije i neprikladnih uticaja u javnim nabavkama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *