Najava prezentacije istraživanja o integritetu u policiji

Puls integriteta policije u Crnoj Gori
Mjesto: PR Centar, Stari Aerodrom, Podgorica
Vrijeme: utorak, 13. decembar od 11 časova

Regionalna mreža organizacija civilnog društva POINTPULS i Institut alternativa vas pozivaju na prezentaciju istraživanja „Procjena integriteta policije u Crnoj Gori“ koja će biti održana u utorak, 13. decembra 2016. sa početkom u 11 časova u PR Centru.

Cilj istraživanja je podsticanje diskusije o budućim izazovima i prioritetima u reformi policije, sa posebnim naglaskom na stanje u oblastima: parlamentarnog nadzora nad policijom, unutrašnje kontrole policije, kontrole nezavisnih tijela (Savjeta za građansku kontrolu policije, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, Agencije za sprječavanje korupcije, Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama), upravljanja ljudskim resursima, upravljanja finansijama i krivičnoj odgovornosti.

Šest istraživača IA će na konferenciji za medije govoriti o sledećim pitanjima:

  1. Ko i kako kontroliše rad policije?
  2. Kako se upravlja ljudskim resursima u policiji?
  3. Da li je moguće smanjiti uticaj politike na policijski rad?
  4. Kako se upravlja finansijama u policiji?
  5. Šta najviše ugrožava integritet policije?

Prezentacije na istu temu biće organizovane simultano i u Beogradu, Skoplju, Sarajevu, Tirani i Prištini, gde će nalaze predstaviti partneri na projektu: Beogradski centar za bezbjednosnu politiku, Analitika, Centar za sigurnosne studije, Institut za demokratiju i medijaciju i Kosovski centar za bezbednosne studije.

Prezentacija se organizuje u okviru projekta „Puls integriteta i poverenja policija na Zapadnom Balkanu: POINTPULS“ koji podržava Evropska unija kroz program Podrške civilnom društvu.

Aktivnosti u okviru projekta možete pratiti na internet prezentaciji www.pointpulse.net ili putem tvitera @POINTPULSEnet #BalkanCops i #POINTPULSE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *