Najava: Predstavljanje nalaza projekta “Državna uprava: Jednaka za sve!”

Institut alternativa (IA) Vas poziva da prisustvujete predstavljanju nalaza projekta “Državna uprava u Crnoj Gori: Jednaka za sve”, koje će se, uz podršku Ambasade SAD u Podgorici, održati u PR Centru, u ponedjeljak, 7. septembra, sa početkom u 11h.

Ovaj događaj, osim prezentacije ključnih nalaza projekta, ima za cilj izgradnju kapaciteta medija za praćenje pitanja iz oblasti reforme javne uprave, naročito zapošljavanja i napredovanja u državnim organima.

Na događaju ćete, između ostalog, imati prilike da saznate koji su to najčešći problemi na koje građani nailaze tokom konkurisanja za posao u državnim organima i koji zavređuju intenzivniju medijsku pažnju.

Problemi, koji su prepreka građanima da zasluženo dođu do posla, ukazuju i na sistemske nedostatke Zakona o državnim službenicima i namještenicima, čije su izmjene planirane do kraja ove godine. Zato ćete na događaju imati prilike i da čujete više o tome koji su to propusti u zakonodavnom okviru koji osujećuju uspostavljanje sistema zasluga u državnim organima – jednog od glavnih ciljeva reforme naše javne uprave.

Na događaju će govoriti:

  • Stevo Muk, predsjednik Upravnog odbora Instituta alternativa,
  • Jovana Marović, koordinatorka istraživanja,
  • Milena Milošević, istraživačica javnih politika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *