Najava predstavljanja istraživanja: Koliko vjerujemo policiji?

Institut alternativa i Regionalna mreža organizacija civilnog društva POINTPULS organizuju prezentaciju rezultata istraživanja „Koliko vjerujemo policiji“ koja će se održati u PR Centru 1. septembra 2016. godine sa početkom u 11 časova.

Posebna pažnja u istraživanju posvećena je sljedećim temama:

  • Koliko vjerujemo policiji?
  • Kako građani percipiraju prosječnog policijskog službenika, odnosno službenicu?
  • Koliko je korupcija rasprostranjena u policiji i kako se boriti protiv nje?
  • U kojoj mjeri politika utiče na policiju?

Istraživanje o percepciji građana u Crnoj Gori biće predstavljeno i upoređeno sa rezultatima istraživanja u Srbiji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu i Makedoniji.

Istraživanje će predstaviti Milena Milošević, istraživačica javnih politika u Institutu alternativa, dok će moderator biti Marko Sošić, saradnik u Institutu alternativa.

Prezentacije na istu temu biće organizovane simultano i u Beogradu, Tirani, Sarajevu, Prištini i Skoplju, gdje će nalaze predstaviti partneri na projektu: Beogradski Centar za bezbednosnu politiku, Institut za demokratiju i medijaciju, Centar za sigurnosne studije, Kosovski centar za bezbednosne studije i Analitika.

Ključni rezultati biće predstavljeni i na Twitter mreži uz oznake #BalkanCops i #POINTPULSE.

POINTPULSE je projekat finansiran od strane Evropske unije, kroz Instrument za pretpristupnu podršku, u okviru Podrške civilnom društvu. Za sadržaj projekta odgovorni su isključivo članovi POINTPULS mreže i iskazani stavovi nisu nužno stavovi EU.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *