Najava panel diskusije “Povjerljive nabavke – Javne, a tajne”

Institut alternativa organizuje panel diskusiju “Povjerljive nabavke – javne, a tajne”, 9. marta 2018. godine, u hotelu CentreVille sa početkom u 11h, u okviru istoimenog projekta.

Na panel diskusiji ćemo govoriti o tome koliko je transparentan sistem javnih nabavki u oblasti bezbjednosti i odbrane u Crnoj Gori, u kojoj mjeri je crnogorski zakonski okvir koji reguliše ovu oblast usklađen sa evropskim zakonodavstvom, koji su ključni problemi u praksi ali i izazovi za bolje regulisanje ove oblasti.

Institut alternativa je u okviru projekta sproveo istraživanje o povjerljivim nabavkama koje obuhvata period od 2013. do 2017. godine i fokusirano je na tri ključne institucije u oblasti bezbjednosti i odbrane – Ministarstvo odbrane, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Agenciju za nacionalnu bezbjednost.

Na konferenciji će govoriti:

  • Milena Gvozdenović, koordinatorka istraživačkog centra Centra za demokratsku tranziciju, Action SEE,
  • Ana Đurnić, koordinatorka projekta i istraživačica javnih politika u Institutu alternativa, koja će predstaviti ključne nalaze istraživanja,
  • Milka Tadić Mijović, predsjednica Centra za istraživačko novinarstvo, koja će predstaviti podatke o ovoj temi do kojih je došao CIN CG
  • Vladimir Erceg, istraživač Beogradskog centra za bezbednosnu politiku iz Srbije koji će govoriti o zakonskim rješenjima i praksama u ovoj oblasti u Srbiji.

 

Panel diskusiju organizujemo u okviru projekta «Povjerljive nabavke – javne, a tajne» koji Institut alternativa sprovodi u saradnji sa medijskim partnerom Centrom za istraživačko novinarstvo, a uz finansijsku podršku Evropske Unije u okviru regionalnog projekta „Odgovornost, tehnologija i mreža institucionalne otvorenosti u Jugoistočnoj Evropi-Action SEE“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *