Najava: Okrugli sto ,,Mapiranje usluga socijalne zaštite u Crnoj Gori”

Institut alternativa (IA) će u četvrtak, 10. oktobra 2013. godine u PR Centru u Podgorici organizovati okrugli sto na kom će predstaviti radnu verziju istraživačkog izvještaja “Mapiranje usluga socijalne zaštite u Crnoj Gori”.

Ciljevi sprovedenog istraživanja bili su:

  • ustanoviti zastupljenost usluga socijalne zaštite po jedinicama lokalne samouprave;
  • ustanoviti strukturu usluga i pružaoca usluga po jedinicama lokalne samouprave;
  • izraditi mapu (katalog) usluga socijalne zaštite i pružaoca usluga po jedinicama lokalne samouprave;
  • povećati informisanost donosioca odluka, pružaoca usluga socijalne zaštite i samih korisnika o vrstama i dostupnosti usluga socijalne zaštite.
  • setom preporuka usmjeriti buduće aktivnosti relevantnih aktera na nacionalnom i lokalnom nivou kako bi zajedničkim naporom unaprijedili razvoj i dostupnost usluga socijalne zaštite.

U okviru panel diskusije stanje o razvoju usluga socijalne zaštite i realizaciji lokalnih planova za unapređenje socijalne inkluzije govoriće predstavnici lokalnih samouprava u kojima su lokalni planovi za unapređenje socijalne inkluzije prvo počeli sa primjenom i to :

  • G-đa Zlata Lukač, direktor Centra za socijalni rad za opštine Bijelo Polje i Mojkovac i kordinator radne grupe za primjenu LP za unapređenje socijalne inkluzije za Opštinu Bijelo Polje;
  • G-đa Tatjana Perović, Rukovodilac odjeljenje za socijalno staranje u Sekretarijatu za kuturu, mlade, sport i socijalno staranje Opštine Nikšić;
  • G-đa Snežana Mijušković, Sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada,
  • G-đa Marta Anđelić- Goretić, NVO Adria, Bar.

Dragana Radović, koordinator projekta, će različitim pružaocima usluga iz javnog i privatnog sektora predstaviti radnu verziju istraživačkog izvještaja. Istraživački izvještaj je pripremljen u okviru projekta “Mapiranje usluga socijalne zaštite u Crnoj Gori” koji je podržala Komisija za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

Radnu verziju izvještaja možete preuzeti ovdje

Pored rezultata istraživanja, tema okruglog stola će biti Zakon o socijalnoj i dječjoj zaštiti u smislu pravnog uređenja usluga socijalne zaštite, prepreke razvoja usluga socijalne zaštite i preporuke za njihovo unapređenje.

Okrugli sto će se održati 10. oktobra sa početkom u 10.00h, u velikoj sali PR centra (Bulevar Josipa Broza 23 A, Stari Aerodrom) u Podgorici.

Za dodatne informacije možete se obratiti koordinatoru projekta Dragani Radović na dragana@institut-alternativa.org

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *