MUP da pripremi kadrovski plan za narednu godinu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore u prethodne tri godine nije ispunilo zakonsku obavezu dostavljanja Kadrovskog plana, budući da ni nakon više zaključaka Vlade da organi koji to nisu učinili dostave nacrte kadrovskih planova, nije pripremilo kadrovske planove za 2021, 2022. i 2023. godinu.

Zbog nepostojanja kadrovskog plana, radna mjesta iz kategorije viskog rukovodnog kadra u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije su popunjavana određivanjem vršilaca dužnosti, kojima je mandat više puta produžavan.

MUP je interne konkurse i javne oglase u navedenom periodu sprovodio uz saglasnost Ministarstva finansija za popunjavanje radnih mjesta koja nisu predviđena kadrovskim planom, iako je preduslov za pozivanje na ovaj izuzetak da je kadrovski plan izrađen.

Budući da je zakonska obaveza da se kadrovski plan donese u roku od 30 dana od dana donošenja Zakona o budžetu, pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore da na vrijeme pripremi ovaj dokument, koji daje odgovore o trenutnom broju zaposlenih na određeno i neodređeno vrijeme, novim zaposlenjima službenika i namještenika, kao i broju službenika koji će ispuniti uslove za penziju.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *