Konkurs za Školu javnih politika – V generacija

INSTITUT ALTERNATIVA

raspisuje

KONKURS ZA POLAZNIKE V GENERACIJE

ŠKOLE JAVNIH POLITIKA

Cilj Škole je da polaznicima pruži teorijska i praktična znanja o javnim politikama, njihovom kreiranju i unapređivanju. Tokom tromjesečne obuke polaznici Škole imaće priliku da se upoznaju sa ključnim aspektima procesa kreiranja, analize, sprovođenja i monitoringa javnih politika. Govoriće se i o antikorupcijskim politikama, budžetiranju javnih politika, procesu kreiranja javnih politika u crnogorskoj državnoj upravi, ulozi think tank organizacija u kreiranju javnih politika, kao i ulozi državnih i nedržavnih aktera u kreiranju politika na nivou EU.

Škola se realizuje kroz pet modula koji se sastoje od serije predavanja sa praktičnim radom. Predavači su stručnjaci za javne politike iz zemlje i regiona – profesori sa univerziteta u Zagrebu, Beogradu i Podgorici, predstavnici državnih institucija i nezavisnih istraživačkih centara. Škola je namijenjena zaposlenima u državnoj upravi, lokalnim samoupravama, Stručnoj službi Skupštine, nevladinim organizacijma, sindikatima, medijima, političkim partijama, kao i studentima postdiplomskih studija društvenih nauka.

Kako biste se uspješno prijavili za naš program “Škola javnih politika – V generacija”, potrebno je poslati:

  • detaljnu biografiju (CV)
  • kratko propratno pismo

na e-mail Instituta alternativa info@institut-alternativa.org najkasnije do četvrtka 6. oktobra 2016. godine.

Predavanja će biti održana u Podgorici i Budvi. Za izabrane polaznike, program Škole je besplatan. Polaznici Škole biće ugovorom obavezani da pohađaju ne manje od 80% programa, a po uspješnom završetku programa biće organizovana dodjela diploma.

Projekat “Škola javnih politika – V generacija” sprovodimo uz podršku Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću i Think Tank Fonda Fondacije za otvoreno društvo.

Okvirni plan rada dostupan je ovdje.

Za više detalja, molimo Vas da pročitate paket informacija koji je dostupan ovdje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *