Konkurs: Digitalno rješenje koje podstiče aktivizam građana

Imate ideju za novu aplikaciju ili platformu koja može da poveže građane i pomogne im u rješavanju problema u njihovoj zajednici?

Mislite da digitalna demokratija može da doprinese većem uključivanju građana u kreiranje politika?

Ukoliko je odgovor na ova pitanja potvrdan, pozivamo Vas da podijelite sa nama vašu ideju o inovativnom digitalnom rješenju koje bi ojačalo građanski aktivizam i unaprijedilo načine komunikacije građana sa donosiocima odluka.

Biramo najviše 5 najboljih rešenja, a autora najbolje ideje čeka podrška u razvijanju predloženog digitalnog rešenja u vidu novčane nagrade u vrijednosti od 2.000 evra.

Sve informacije o konkursu i načinu prijavljivanja nalaze se na ovom linku: Poziv za takmičenje Učešće građana 2.0, You4EU.

Pozivamo Vas da pažljivo pročitate  Pravila i procedure – Takmičenje Učešće građana 2.0 . Ovaj dokument  sadrži detalje o tome ko ima pravo učešća, koje ideje su dobrodošle i kako će teći proces selekcije.

 

Rok za prijavljivanje je 23. jun 2019. godine. 

Čekamo vaše ideje!

 

 

Institut alterantiva organizuje ovaj konkurs zajedno sa partnerima iz Srbije (Beogradska otvorena škola), Hrvatske (Gong), Slovenije (PiNA) i Španije (Access Info Europe) u okviru projekta „YOU4EU – Učešće građana 2.0“ koji traje od septembra 2018. do februara 2020. godine i sprovodi se uz podršku programa Evropa za građane i građanke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

4 komentara na “Konkurs: Digitalno rješenje koje podstiče aktivizam građana”

 1. Markosays:
  Kada ce rezultati konkursa?
  1. Institut alternativasays:
   Informacija o prvih 5 izabranih prijedloga rješenja i jednog nagrađenog rješenja će biti objavljena u avgustu 2019. godine. Svi učesnici takmičenja će biti obaviješteni o rezultatima takmičenja putem e-maila koji su ostavili kao kontakt kada su se prijavili na Takmičenje.
 2. ivanka nrekovicsays:
  Ne razumijem kako učestvovati na takmičenje. Evo tu počinje prepreka kod digitalnog
  1. Institut alternativasays:
   Poštovana Ivanka, Da biste usčestvovali u takmičenju, neophodno je da otvorite Poziv za takmičenje Učešće građana 2.0, You4EU, koji se nalazi u ovom tekstu. Kada otvorite Poziv otvoriće vam se cijeli dokument sa objašnjenjem samog takmičenja i linkom (SURVEY MONKEY LINK) putem kojeg treba da popunite aplikacionu formu. Dodatna pojašnjenja oko procedure takmičenja možete naći u dokumentu Pravila i procedure, koji je sastavni dio ovog teksta. Srdačno, Tim IA