Konferencija za medije: Puls integriteta policije u Crnoj Gori

Puls integriteta policije u Crnoj Gori

Mjesto: hotel “Podgorica”
Vrijeme: utorak, 5. decembar, 11h

Institut alternativa i regionalna mreža organizacija civilnog društva POINTPULS vas pozivaju na prezentaciju istraživanja „Procjena integriteta policije u Crnoj Gori“ koja će biti održana u utorak, 5. decembra 2017. sa početkom u 11 časova, u hotelu “Podgorica”.

Cilj istraživanja je podsticanje diskusije o budućim izazovima i prioritetima u reformi policije, sa posebnim naglaskom na stanje u oblastima: parlamentarnog nadzora nad policijom, unutrašnje kontrole policije, kontrole nezavisnih tijela (Savjeta za građansku kontrolu policije, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, Agencije za sprječavanje korupcije, Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama), upravljanja ljudskim resursima, upravljanja finansijama i krivičnoj odgovornosti.

Pet istraživača IA će na konferenciji za medije govoriti o sljedećim pitanjima:

1. Ko i kako kontroliše rad policije?

2. Kako se upravlja ljudskim resursima u policiji?

3. Da li je moguće smanjiti uticaj politike na policijski rad?

4. Kako se upravlja finansijama u policiji?

5. Šta najviše ugrožava integritet policije?

Prezentacije na istu temu biće organizovane simultano i u Beogradu, Skoplju, Sarajevu, Tirani i Prištini, gdje će nalaze predstaviti partneri na projektu: Beogradski centar za bezbjednosnu politiku, Analitika, Centar za sigurnosne studije, Institut za demokratiju i medijaciju i Kosovski centar za bezbednosne studije.

Prezentacija se organizuje u okviru projekta „Puls integriteta i povjerenja policija na Zapadnom Balkanu: POINTPULS“ koji podržava Evropska unija kroz program Podrške civilnom društvu.

Aktivnosti u okviru projekta možete pratiti na internet prezentaciji www.pointpulse.net ili putem tvitera @POINTPULSEnet #BalkanCops i #POINTPULSE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *