Konferencija o energetskoj bezbjednosti u Sofiji

Stevo Muk, predsjednik Upravnog odbora IA, je učestvovao na međunarodnoj konferenciji u Sofiji posvećenoj energetskog sigurnosti koju je organizovao vodeći partner SELDI mreže, bugarski Centar za studije demokratije.

U ponedjeljak, 27. oktobra ove godine, u Sofiji je održana konferencija “Energetska bezbjednost i rizici za ‘zarobljavanje’ države u Evropi”. Učesnici konferencija su razgovarali o izazovima za energetsku sigurnost u Evropi, posebno nakon poslednjeg samita NATO-a u Velsu.

Fokus događaja bio je stavljen na procjenu rizika od korupcije u energetskom sektoru i analizu mogućih opcija za unaprjeđenje upravljanja ovim sektorom. Konferencija je imala za cilj da doprinese podsticanju dijaloga o ovoj temi i da okupi vodeće donosioce odluka i kreatore politika u EU i crnomorskom regionu, predstavnike vlada i organizacije civilnog društva.

U utorak, 28. oktobra održan je sastanak Upravnog odbora SELDI mreže na kojem se razgovaralo o dosadašnjim učincima i predstojećim aktivnostima. Takođe je održan i kratki seminar o razvoju i upravljačkom menadžmentu u organizacijama civilnog društva.

Naredni događaj SELDI mreže je regionalna konferencija u Tirani koja će biti posvećena dobrom upravljanju i izazovima za antikorupcijske politike a održaće se 13. i 14. novembra ove godine.

Povezane vijesti:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *