Kako osigurati primjenu etičkih standarda u crnogorskoj javnoj upravi?

Na konferenciji za medije, koja će se održati u PR Centru u ponedjeljak, 8 decembra, sa početkom u 11h, predstavićemo analizu primjene etičkih standarda u javnoj upravi, sa naglaskom na rad Etičkog odbora za praćenje primjene Etičkog kodeksa državnih službenika i namještenika.

S obzirom na to da je ovo tijelo aktivno više od godinu dana, ukazaćemo na konkretne probleme u njegovom radu i pružiti preporuke za njegovo unapređenje. Između ostalog, na konferenciji ćete imati prilike da čujete nešto više i o broju održanih sjednica Etičkog odbora, njihovim glavnim temama, i o broju mišljenja koje je ovo tijelo dalo.

Konferenciji će prisustvovati i gospođa Ljubinka Radulović, pomoćnica generalnog sekretara Zajednice opština, koja će reći nešto više o primjeni etičkih standarda na lokalnom nivou. Ispred Instituta alternativa, na konferenciji će govoriti Milena Milošević i Marko Sošić.

Istraživanje u okviru ovog projekta je podržala Fondacija Fridrih Ebert.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Mileni Milošević na broj telefona: 020/268-686, ili na e-mail: milena@institut-alternativa.org.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *