Jačanje kapaciteta potrošačkih organizacija za bolje lokalne usluge u Jugoistočnoj Evropi

logoRadionica o prikupljanju sredstava i upravljanju projektima finansiranim iz EU fondova, u okviru projekta ”Jačanje kapaciteta potrošačkih organizacija za bolje lokalne usluge u Jugoistočnoj Evropi”, u organizaciji Instituta alternativa (IA) i TEN mreže, čiji je IA član, održava se u Budvi u periodu od 7. do 11. juna.

 

Projekat finansijski podržava Njemačke agencije za međunarodnu tehničku saradnju – GIZ.

Radionica je organizovana u cilju jačanja kapaciteta potrošačkih organizacija u oblasti potrošačkih prava i lokalnih usluga. Učesnici radionice su predstavnici istraživačkih centara, ujedno članica TEN (Think for Europe) mreže, IA iz Podgorice, Centar za evropske politike- CEP iz Srbije kao i Institut za evropske politike – EPI, iz Makedonije.

Jačanje kapaciteta potrošačkih organizacija za bolje lokalne usluge u Jugoistočnoj Evropi

Pored članica TEN mreže, trening pohađaju i predstavnici partnerskih potrošačkih organizacija: Centar za zašitu potrošača – CEZAP iz Crne Gore, NOPS – Nacionalna organizacija potrošača Srbije kao i OPM- Organizacija potrošača Makedonije.

Tokom četvorodnevnog rada, učesnici imaju priliku da steknu nova znanja u oblasti pisanja prijedloga projekata koji su finansirani iz EU fondova, kao i u oblasti projektnog menadžmenta. Sesije su posvećene upoznavanju faza u projektnom ciklusu, a radom u grupama radi se i na konkretnim projektnim prijedlozima.

Znanja i iskustva stečena na radionici treba da osnaže potrošačke organizacije u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori, u budućem procesu prikupljanja sredstava i pisanja projekata u daljem radu CONWeb mreže organizacija za zaštitu potrošača, čije je formiranje takođe predviđeno ovim projektom.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *