Institut alternativa predstavio projekat “Gdje ide moj novac: Civilno društvo, čuvar budžeta“

Institut alternativa je 6. oktobra, u EU Info centru u Podgorici, predstavio projekat “Gdje ide moj novac? Civilno društvo, čuvar budžeta“, koji će sprovoditi u periodu od oktobra 2017. do oktobra 2019. godine.

Projektne aktivnosti usmjerene su na doprinos borbi protiv korupcije efikasnijom kontrolom javne potrošnje i smanjenje nepovjerenja javnosti u efikasnost javne potrošnje.

Projektne aktivnosti, koje će Institut alternativa sprovoditi sa svojim partnerima u dvogodišnjem periodu, usmjerene su na jačanje kapaciteta civilnog društva u efikasnoj kontroli javne potrošnje kroz “Školu otvorenog budžeta“, vizualizaciju budžetskih podataka na portalima www.mojnovac.me i www.mojgrad.me, program malih grantova, medijsko izvještavanje o značajnim i gorućim pitanjima potrošnje javnog novca kao i istraživanje i monitoring sprovođenja Programa reforme upravljanja javnim finansijama 2016-2020. Ukupan budžet projekta iznosi 249.169,68 EUR.

Događaj je organizovala Delegacija Evropske unije u okviru konsultacija sa civilnim društvom o projektnom programiranju u predstojećem periodu.

Pored Instituta alternativa, svoje projekte predstavili su i CNVP – Building a Greener Economic Environment, Centar za monitoring i istraživanje – CeMI, Centar za građansko obrazovanje – CGO, Centar za razvoj nevladinih organizacija – CRNVO, Fond za aktivno građanstvo – fAKT, Transparency International i Mreža za afirmaciju NVO – MANS.

Projekat se sprovodi kroz program Evropske unije, Instrument za civilno društvo.

Prezentaciju projektnih aktivnosti, kao i emisiju NVO sektor, koja je ispratila ovaj događaj pogledajte u nastavku.

Prezentacija projektnih aktivnosti

Emisija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *