IA podržao četiri organizacije za praćenje reforme javne uprave na lokalnom nivou

Institut Alternativa (IA) je u okviru projekta WEBER 2.0 – Osnaživanje civilnog društva Zapadnog Balkana za reformisanu javnu upravu podržao četiri nevladine organizacije koje će u narednom periodu pratiti reformu javne uprave na lokalnom nivou.

U okviru WeBER 2.0 konkursa za dodjelu malih grantova, podržali smo:

Montoring grupu MogUL koja će sprovoditi projekat „ U službi građana Ulcinja – RJU“, Forum za razvoj demokratije (FORD) za projekat „“Optimizacija ljudskih resursa – korak ka dobroj lokalnoj upravi“, Akciju za socijalnu pravdu (ASP) za projekat „Racionalna lokalna uprava i veća transparentnost i odgovornost u potrošnji na lokalnom nivou“ i organizaciju Mladi Romi za realizaciju projekta „Radna prava – jednake šanse za sve“.

Ova četiri projekta su fokusirana na praćenje reforme javne uprave u domenu potrošnje lokalnih samouprava, zapošljavanja i procesa optimizacije na lokalnom nivou, kao i zapošljavanja u okviru lokalnih javnih preduzeća. Projekti će se sprovoditi u Podgorici, Danilovgradu, Bijelom Polju i Ulcinju, ali će monitoring obuhvatiti i druge lokalne samouprave u Crnoj Gori. Organizacije su podržane u iznosu od po 7.500€, a predviđeno je da podržani projekti traju šest do deset mjeseci.

WeBER 2.0 je regionalni projekat koji Institut alternativa sprovodi zajedno sa još pet organizacija iz regiona u okviru Think for Europe (TEN) mreže, koji je posvećen jačanju participativne demokratije kroz veće angažovanje civilnog društva u razvoju politika i sprovođenju reformi javne uprave u zemljama Zapadnog Balkana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *