IA na Sajmu nevladinih organizacija

Institut alternativa je jedan od 36 izlagača koji su predstavili rad svojih organizacija na Sajmu nevladinih organizacija koji je održan 22. juna u Beranama.  Sajam pod nazivom NVO EXPO 2019 organizovan je po 4. put, a tokom prethodnih godina okupljao je građane i aktiviste civilnog društva u Podgorici, Budvi i Bijelom Polju.

Duh aktivizma bio je moto ovogodišnjeg NVO EXPO 2019 koji je organizovao Centar za razvoj nevladinih organizacija i Resursni centar za organizacije civilnog društva u Crnoj Gori.

Sajam je organizovan sa ciljem da doprinese poboljšanju imidža i kredibilnosti organizacija civilnog društva u Crnoj Gori. Takođe, sajam je prilika da se poboljša i poveća vidljivost aktivnosti organizacija civilnog društva (OCD) i prikaže njihova uloga u demokratskim procesima.

Nevladine organizacije su imale priliku da prikažu svoje rezultate rada i da ostvare neposrednu komunikaciju sa građanima.

Na štandu Instituta alternativa bile su izložene brojne publikacije koje je IA objavio u poslednjem periodu.

Građanima su najzanimljivije bile one publikacije koje se odnose na reformu javne uprave, kao i publikacija u kojoj su predstavljeni stavovi građana o policiji. Najviše pitanja građani su postavljali vezano za zapošljavanje u državnoj upravi, reformi koja se sprovodi kao i na koji način reforme utiče na same građane.

Pogledajte kako je izgledao štand Instituta alternativa, kao i kakva je bila atmosfera tokom sajma.

 

Pogledajte dio iz emisije NVO Sektor, gdje je naša Dragana Jaćimović govorila o tome šta je IA predstavio na štandu, te šta je to građane najviše zanimalo:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *