IA na okruglom stolu o etici i borbi protiv korupcije

Jovana Marović i Milena Milošević učestvovale su na okruglom stolu “Etika i borba protiv korupcije” koji je, uz podršku Ambasade Velike Britanije, organizovao Centar za građansko obrazovanje (CGO).

Jovana je govorila u okviru trećeg panela koji se odnosio na etički kodeks nosilaca izvršne vlasti i upravljanje korupcijskim rizikom. Između ostalog, ona se osvrnula i na primjenu etičkog kodeksa državnih službenika i namještenika, odnosno lokalnih funkcionera.

Na okruglom stolu je bilo riječi i o etičkom kodeksu nosilaca pravosudnih funkcija, kao i konceptu parlamentarne etike, dok su panelisti u okviru ove dvije teme bili Branka Lakočević, šefica radne grupe za poglavlje 23, kao i predstavnici poslaničkih klubova DPS, DF, SNP, Pozitivne Crne Gore i SDP – Branka Tanasijević, Goran Danilović, Aleksandar Danilović, Mladen Bojanić i Rifat Rastoder.

“Članica Radne grupe za poglavlje 23 iz Instituta alternativa Jovana Marović, rekla je da je cilj etičkog kodeksa uticanje na povjerenje građana, koje je trenutno, kako je ocjenila, prilično loše. Ona je navela da prema posljednjim istraživanjima 50 odsto građana nema povjerenja u ministarstva, te da isto toliko smatra da su državni organi pod političkim pritiskom.”

(izvor: internet portal Café del Montenegro)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *