Građani pitaju – novo istraživanje IA

Interesuju vas evropske integracije? Ne znate dovoljno o EU, izazovima sa kojima se suočava i pravcu u kom se razvija? Želite da skrenete pažnju na pitanja koja su značajna za budućnost Crne Gore u EU?

 

Na pravom ste mjestu jer Institut alternativa počinje za prvom fazom istraživanja projekta „You4EU – Učešće građana 2.0“, čiji je cilj da poveže građane i donosioce odluka na nacionalnom i nivou Evropske unije, kao i da podstakne uključivanje građana u debate koje se tiču EU.

Design: Belgrade Open School
Design: Belgrade Open School

Tokom decembra  i januara imaćete priliku da na  Facebook-u i Twitter-u postavljate pitanja o aktuelnim temama donosiocima odluka na nivou Crne Gore i EU.

Nakon što prikupimo vaša pitanja, izradićemo upitnik koji ćemo tokom druge faze istraživanja u februaru 2019. godine proslijediti relevantnim institucijama u Crnoj Gori i EU koje učestvuju u kreiranju i donošenju odluka. Ovim upitnikom želimo da dobijemo odgovore na vaša pitanja i da donosiocima odluka skrenemo pažnju na teme koje su važne građanima.

Vaša pitanja i odgovori koje na njih dobijemo biće osnova za izradu dokumenta „50 ključnih pitanja za budućnost Evropske unije“ koji ćemo krajem 2019. predstaviti u sjedištu Evropske unije, u Briselu. U izradi dokumenta će učestvovati i naše partnerske organizacije iz Srbije, Hrvatske i Slovenije koji će isto ovo istraživanje sprovoditi u svojim državama.

 

Projekat “You4EU – Učešće građana 2.0” Institut alternativa realizuje u saradnji sa  partnerima – Beogradska otvorena škola (Srbija), GONG (Hrvatska) i PINA (Slovenija), a uz podršku Evropske unije kroz program Evropa za građane i građanke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *