Gostovanje Steva Muka u emisiji “Iz pravog ugla”

Predsjednik UO Instituta Alternativa, Stevo Muk, gostovao je večeras u emisiji Duške Pejović na RTCG.

Muk je govorio, u kontekstu pokušaja vraćanja javnog servisa pod partijsko okrilje, da je jasno da DPS želi da razriješi sve koji su nepodobni u Savjetu RTCG i da im je posebno Goran Đurović trn u oku.

Upitan da prokomentariše djelovanje opozicije danas, Muk je naglasio da na način kako je radila u prethodne dvije godine, ona ne može da parira DPS-u na izborima.

“I ono što je za opoziciju najvažnije, ili najveći problem i izazov svih ovih godina je kako pridobiti birače opozicije iz drugih stranaka, već birače DPS-a i onoga što zovemo referendumskom većinom. Znači, one ljude koji su 2006. glasali za nezavisnu Crnu Goru.”, kazao je Muk. “Ja mislim da je tu prije riječ o prelivanju birača iz jedne opozicione partije prema drugoj. I svjedočimo da taj model djelovanja nije nešto što može da pruži rezultat.”, dodao je.

Građani očekuju od Evropske komisije nešto kritičkiji odnos prema vlastima u Crnoj Gori, “Nešto znažnije zahtjeve kada je u pitanju vladavina prava, dobra uprava i borba protiv korupcije i čini mi se kada to izostaje, na neki način i ta vjera u ideale i principe EU opada.”, kazao je.

Govoreći o pozitivnim dešavanjima tokom godine na izmaku, Muk je kazao da ga je, ove godine, prijatno iznenadila odluka Ustavnog suda da su nedjelotvorne istrage u nekoliko slučajeva.

“Radi se o slučaju torture nad građaninom Mijom Martinovićem, torture nad dva lica u Zlatarskoj ulici, nedjelotvorne istrage u slučaju ubistva novinara Tufika Softića. I to je prvi put da je Ustavni sud kazao da nešto jeste trulo u onome što je rad Državnog tužilašta i policije.”, poručio je Muk.

Emisiju u cjelosti možete pogledati ovdje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *