Emisija: Učešće građana i NVO u reformi javne uprave

Predsjednik Upravnog odbora Instituta alternativa, Stevo Muk, gostovao je u emisiji Club A na Atlas televiziji. Povod je bio razgovor u učešću građana i nevladinih organizaciji u pripremi ključnih strateških dokumenata, sa fokusom na Strategiju reforme javne uprave.

Institut alternativa se, kako je naglasio, bavi temom javne uprave od svog nastanka, poklanjajući posebnu pažnju transparentnosti i participativnom procesu. Kako je dodao, taj nedostatak se prepoznaje i kao sistemski problem na nivou planiranja svih javnih politika u državi.

“Mi, iz Instituta alternativa, govorimo da ovoj strategiji, odnosno, još uvijek njenom nacrtu, nedostaje ljudski lik”, naglasio je Stevo, aludirajući na činjenicu da građani nisu uključeni u njenu pripremu, iako se ova reforma piše za njih i najviše ih se tiče.

Stevo je govorio o tankoj liniji između partije i državne uprave: “Ni ova strategija nije uspjela da se uhvati u koštac sa problemom zapošljavanja i napredovanja u državnoj upravi isključivo po zaslugama”, zaključio je.

Snimak gostovanje u emisiji Club A možete pogledati na linku ispod:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *