Emisija “Reflektor”

Odluka ASK i razrješenje Ćalović Marković – nastavak borbe protiv neistomišljenika?

Ana Đurnić, istraživačica javnih politika, gostovala je u emisiji “Reflektor” koja se emituje na televiziji Vijesti. Tema emisije bila je “Odluka ASK i razrješenje Ćalović Marković – nastavak borbe protiv neistomišljenika?”. 

U emisiji je bilo riječi o tome zašto Odbor za antikorupciju žuri sa ovim razrješenjem, umjesto da sačeka presudu Upravnog suda, kakve se poruke šalju ovom i sličnim odlukama Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) i skupštinskih odbora, da li su crnogorske institucije u poslednjih skoro godinu dana stavljene “u pogon” borbe protiv neistomišljenika i slično.

Jedna od tema koju smo rasvijetlili u “Reflektoru” jeste i to kakvu sliku nevladinih organizacija i njihovih aktivnosti vlast pokušava da prikaže građanima, te kako na institucije djeluju negativne poruke najviših državnih funkcionera o crnogorskim medijima i nevladinim organizacijama. Jedno od pitanja u emisiji bilo je i to da li su upravo takve poruke bile povod za progon neistomišljenika koji crnogorske institucije, primarno ASK i skupštinski odbori, sprovode od septembra 2017. godine.

Osim Ane, gosti u studiju bili su i Vanja Ćalović Marković, izvršna direktorica NVO MANS i Boris Marić, analitičar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *